Hur kan jag ändra kartans design?

Ändrad den Ons, 9 Okt vid 4:47 E.M.

Fliken "Designa" är uppdelad i två sektioner. Först, under "KARTANS STIL", kan du välja mellan våra förinställda kartstilar som erbjuder olika typsnitt, färgscheman och funktioner.

För det andra har du möjligheten att anpassa "AVANCERADE STILINSTÄLLNINGAR". Genom att aktivera funktionen "KARTOR I ULTRAHÖG UPPLÖSNING" visas mängden detaljer för ett zoomsteg högre än det som för närvarande är inställt.

Under "SPRÅK" kan du välja om lands-/stads-/ortnamn etc. ska visas på det lokala språket eller välja mellan engelska, tyska, franska, italienska, spanska eller kinesiska. Om ett visst namn inte är översatt till det valda språket, kommer det att visas på det lokala språket istället.

Under "OMRÅDEN OCH LINJER" kan du välja vilka kartfunktioner som ska visas. Till exempel kommer avmarkering av "Vägar" och "Vägarnas konturer" att göra att vägar inte längre visas på kartan.

Under "ETIKETTER" kan du välja vilka etiketter du vill visa på din karta. Till exempel, genom att avmarkera "Städer" och "Etiketter för vatten", visas inte längre namnen på stora städer som London, New York, Paris eller Wien, och namnen på vattendrag som sjöar, floder eller hav. Använd dessa funktioner för att bara visa de element du vill visa, eller lämna dem oförändrade för att behålla alla detaljer.

För både "ETIKETTER" och "OMRÅDEN OCH LINJER" kommer vissa funktioner att vara nedtonade om de inte finns i det valda kartområdet för din valda zoomnivå.

Oroa dig inte för att lägga till för många funktioner: SVG- och PSD-filerna innehåller lager. Öppna dem i Photoshop eller Illustrator och du kan fortfarande ta bort funktioner du har ändrat dig om.