Kan ik een route aan de kaart toevoegen?

Gewijzigd op Vr, 11 Okt om 2:02 PM

Absoluut! Je kunt routes toevoegen door gebruik te maken van onze geautomatiseerde tekentool of door routes te uploaden als KML- of GPX-bestanden. Dit is vooral handig als je al wandel- of fietsroutes hebt die je op een afdrukbare kaart wilt weergeven. Upload ze gewoon naar onze editor en wij doen de rest.

Onze routetool heeft twee modi: Makkelijke modus en Expert modus.

Makkelijke modus:

Om een route te tekenen, selecteer je het eerste stop door een adres of de naam van een POI in te typen en het vervoermiddel te selecteren. Vervolgens kun je zoveel extra haltes toevoegen als je wilt door ze in te typen, te selecteren en op "Voeg nieuwe stop toe" te klikken. Routes worden getekend via de snelste weg op bekende wegen.

Expert modus:

De Expert modus biedt meer aanpassingsmogelijkheden. In de rechterbovenhoek kun je kiezen tussen het magnetisch tekenen op bestaande wegen, rechte lijnen en booglijnen tussen haltes. Je kunt punten op de kaart plaatsen door op de gewenste plek te klikken en tussenliggende haltes toevoegen door de getekende lijnen te slepen. Daarnaast kun je de gewenste kleur en lijndikte van de route al aanpassen.

Hoe je je eigen gegevens kunt uploaden: