Jag behöver en karta större än 133x133 centimeter, vad kan jag göra?

Ändrad den Tis, 1 Okt vid 5:28 E.M.

Printmaps är för närvarande begränsat (av tekniska skäl) till kartor med en maximal sidlängd på 1330 mm (eller 133 cm). Om du behöver en större karta kan du skapa två intilliggande kartor (se till att ha ett litet överlapp) med identiska inställningar (zoomnivå, skalprocent, rotationsgrad, kartstil, etc.).

Därefter kan du sy ihop de två kartfilerna i Photoshop eller Illustrator. Procedur i Photoshop:

1. Öppna både mål-PSD och källa-PSD i Photoshop
  2. Fördubbla storleken på arbetsytan i mål-PSD och placera en guide vid kanten av den första kartan
  3. Välj alla lager i källa-PSD
  4. Välj Lager > Duplicera lager, och välj sedan mål-PSD där du vill duplicera dem
  5. Flytta alla lager till rätt position i mål-PSD (guiden är praktisk här)
  6. Finjustera positionen med hjälp av funktioner som gator i överlappningssektionen, tills ingen söm längre är synlig
  7. Radera nu överlappningssektionen i hälften av lagren med hjälp av guiden